2 Mart 2013 Cumartesi

Network Marketing Hakkında Araştırma Yaparken


Multilevel ya da diğer adıyla network marketing ticari modeli distribütör aracılığıyla ürün ve hizmet dağıtma yollarından biridir. Bu ticari modelde, siz sadece kişisel olarak yaptığınız satışlardan değil, aynı zaman da distribütör olmaları için referans olduğunuz insanların satışlarından da komisyon kazananırsınız.

Pazarlama planlarının hepsi yasal olmayabilir. Bazıları piramit ( saadet zinciri, titan ) şeması olarak adlandırılan düzendedir. Piramit sistemlerde kişilerden, sistem ya da göstermelik ürünler için para istenir. Kayda değer ürün ve hizmet satışı yoktur.

Peki yasal bir network marketing ticari modeli ile piramit sistem arasındaki farklar nasıl anlaşılabilir ?

Öncelikle firmanın, network marketing sektörünün denetleyici kuruluşları tarafından verilen lisansa sahip olup olmadığını kontrol edin. MLMİA, DSA

Planı incelerken, değerlendirirken nelere dikkat etmelisiniz. Size bu planı teklif eden, sunan kişiye planı derinlemesine açıklatacak sorular sorun ve tüm cevapları irdeleyin. Ne gerek var diye düşünmeyin, paranızı ve daha önemlisi zamanınızı alacak olan bir iş fırsatını araştırıyorsunuz.

  • Şirketin deneyimini sorgulayın. Bulunduğu sektörde kaç yıllık bir deneyime sahip. Bazı firmalar yeni olabilir bu onların güvenilir olmadığının ispatı değildir. Firmaların müşteri memnuniyetlerini araştırın.
  • Sunulan servis veya ürün hakkında bilgi alın ve bunu piyasada ki benzer ürünler ile karşılaştırın. Hizmetlerin fiyat karşılaştırmasını yaparken sunulan imkanların aynı olmasına dikkat edin.
  • İş planını sorgulayın. Ne kadar para kazanabileceğinizi ve bunun için ne kadar zaman ayırmanız gerektiğini sorun. İş planını uygularken ürün ve hizmetin haricinde potansiyel olarak ne kadar harcama yapacağınız hakkında sorular sorun.
  • İş planını ve kazanç sistemini öğrendikten sonra tüm şartları anlayın. Şirketin ödeme politikasını kesinlikle öğrenin. İş planından ayrılma şartlarına bakmayı unutmayın, bunun için ek ücret ödemeniz isteniyor mu kontrol edin.
  • Bu işi yapan diğer distribütörlerle konuşun mümkünse sizin bu iş planına dahil olmanızdan hiçbir kar elde etmeyecek tarafsız biri olsun.


21 yorum:

  1. biraz mega holdingsten bahseder misiniz. internette bu konuda bir çok kişi yorum yapmış iyi veya kötü hangisi doğru_?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bul karayı al paracı gördüysen eğer hiç bu onun modernzaman hali :))))))))))))))))))))

      Sil
  2. Peki , Mega Holdings'in çalışma planı ve/veya komisyon planı nedir ? İnternette Mega Holdings hakkında iyi ve kötü bir sürü haber var,biz kime inanacağız,siz ne düşünüyorsunuz bu şirket hakkında ?

    YanıtlaSil
  3. mega holdings neden web sitesi satıyor diğer şirketler gibi ürün olarak kozmetik ürünleri veya da ilaç atmıyor?

    YanıtlaSil
  4. BU İŞ HAKKINDA bize gerekli açıklamaları komisyon planını kazancı, iş'in nasıl yürüdüğü hakkında bilgi verirmisiniz, internet site lerinden yalan yanlış bir sürü paylaşımlar var ?

    YanıtlaSil
  5. Bende merak ediyorum neden kozmetik gibi bir alan değilde web sitesi ben zaten web sitesi yapabiliyorum bana da birşey katar mı bu_?

    YanıtlaSil
  6. Ben de doğru veya yanlış birçok şey okudum bu konu ile alakalı. Mega Holdings'den biraz daha açarak bahsederseniz sevinirim. Merakla bekliyor olacağım.

    YanıtlaSil
  7. mega holdings ile bende tanıştım, mega holdings'in dışında başka web sitesi ürünü ile network yapan şirketler var mı?

    YanıtlaSil
  8. mega holdingsi duymuştum ama mega holdingsin diğerlerinden daha iyi olduğunu nasıl ayırt edebilirim.

    YanıtlaSil
  9. piyasa da bu şekilde Network Marketing kapsamıdna çalışan bir çok şirket , firma var. Bunların geçmişleri hakkında pek iyi şeyeler düşünmüyorum ... Mega Holdings bu düşüncemi değiştirebilir mi?

    YanıtlaSil
  10. network marketing'te Türkiye pazarında en iyi Mega Holdings diyorlar.Bu şirket hakkında ne söyleyebilirsiniz?

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Mega Holdings neden web sitesi satiyor diye soran arkadaslar Mega Holdings diğer sirketler gibi kozmetik veya ilaç da satabilirdi.Web sitesini tercih etme sebebi hem gelişen dünyanın en prestijli ürünü olması hemde diğer ürün satan şirketlerdeki kargo derdi ile uğraşmak zorunda birakmamasidir.Siz ilaç veya kozmetik bir ürün alsaydiniz bunun kargoda zarar gorme ihtimali, kutu veya şişenin kırık yada bozuk cikma ihtimali olacaktı ekstra bunun geri iade formları tekrar kargolama ücretleri gibi bir sürü ekstra sorunla karsilasabilirdiniz.Web sitesini urun olarak tercih eden Mega Holdings ise size urununuzde olusabilecek yazilimsal sikintilar icin destek birimi olusturmustur, bu birime size verilen sanal ofisinizden mail yolu ile ulasip probleminizi mesai saatleri icerisinide ekstra hicbirsey yapmaniza gerek kalmadan cozume ulastirabilirsiniz.Web sitesi aslında bize şu avantajı da sağlar network marketing sektöründeki sirketlerin tümü ürün sipariş ve tanıtımı için Mega Holdings'ın ürünü olan web sitesine ihtiyaç duyarlar, bizim ise urunumuz zaten web sitesi olduğu için sitelerimizi daha çok kendimizi tanıtmak sektördeki kişilerin bizleri daha rahat takip etmesini sağlamak amacıyla kullanırız ve bu da bu sektördeki başarının sırrı olan tecrübelere daha rahat ulaşmamızı bu sayede işimizi daha başarılı bir şekilde yurutmemizi sağlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya peki sizin site değilde titan oldğunuz konusunda nedicen :))))

      Sil
  13. aklı olan bu sistemden uzak durur ben 5 yıl önce bu sistem yüzünden az daha kandırılıyordum sadece isim frklıydı o kadar gerisi hep aynı sunumlar laflar falan... ve henüz hayat tecrübesi olmayan etrafı iyi araştırıp bilmeyen saf insanları hedef seçiyolar o insanlarda sevdiklerini bu sisteme dahil ediyor sonuç? topluca dolandırıcılık nanmayın bu safsataya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. git türkiyenin her yerindeki üniversiteli çocukları kandırmışlar zengin olcanız diye tamam türk başta sazandır böle konuya ama vicdanı olmayadı bu ülke yerinde kalmıcağıgb sizin göt deliğinizde baya büyürdü bu yalanlardan dolayı

      Sil
  14. MEGA HOLDINGDE DE GRCEKTEN KANDIRMACA VS. GIBI SEYLER OLUGUNU SANMIYORUM BU SADECE BENIM SAHSI FIKRIM CUNKU EN AZ 4 AYDIR YAKINEN IZLIYORUM VEDE BIZZAT TAKIP EDIYORUM SOYLE ORNEK VERMEK ISTIYORU KI KANDIRMACA KONUSUNDA INSAN KARISINI KUZENINI KANDIRIR MI DIYE DUSUNMEK ISTIYORUM BU NERDEN CIKTI DICEK OLURSANIZ ESIYLE GIRENLER VAR BU ISE DAHA BUGUN GORDUM KUZENINE SUNUM VERIYORDU ARKADASIM BEN BU ISTE DEGILIM AMA OLMAYACAGIM ANLAMINA GELMEZ BU ISTE GORDUGUM TEK BI SKINTI VAR BU ISE GIREN KISILER YANI BENCE HERKES GIREMEMMELI BU ISE YADA HERKESE SATILMAMALI BU STE GERCEKTEN CALISMAK ISTEYENE VE DURUST KISILERE VERILMELI BU YALAN DOLAN HIKAYESIDE ORDAN KAYNAKLI SANIRIM BENIM BU ISTE TANIDIGIM BAZI GRUPLAR IYI FAKAT YENI UNI GRUPLARI GERCEKTEN KOTU BUDA KISILERI BIRAZ DAHA SECMEDE TITIZ OLUNURSA GIDERIMICEK ANLAMA GELMEZ. SAYGILARIMLA OLCAY KOYLUOGLU

    YanıtlaSil
  15. 10 bın tl cıvarı bırıkımım var hocam bu yuzden mega ıcın yardıma ıhtıyacım var 0544 669 88 87 ?

    YanıtlaSil
  16. Oğuzhan koç Sen numaramı dağıtmaya devam seninle hesaplaşacağım güne az kaldı ;) Adliyede görüşürüz Yavrum :)

    YanıtlaSil
  17. cihansekerci22@gmail.com mail yada facebookdan yazarsanız gerekli bilgi aktarılacaktır lütfen kulaktan dolma bilgiyle konuşmayalım bilene soralım tşkler

    YanıtlaSil