2 Mart 2013 Cumartesi

Network Marketing Hakkında Araştırma Yaparken


Multilevel ya da diğer adıyla network marketing ticari modeli distribütör aracılığıyla ürün ve hizmet dağıtma yollarından biridir. Bu ticari modelde, siz sadece kişisel olarak yaptığınız satışlardan değil, aynı zaman da distribütör olmaları için referans olduğunuz insanların satışlarından da komisyon kazananırsınız.

Pazarlama planlarının hepsi yasal olmayabilir. Bazıları piramit ( saadet zinciri, titan ) şeması olarak adlandırılan düzendedir. Piramit sistemlerde kişilerden, sistem ya da göstermelik ürünler için para istenir. Kayda değer ürün ve hizmet satışı yoktur.

Peki yasal bir network marketing ticari modeli ile piramit sistem arasındaki farklar nasıl anlaşılabilir ?

Öncelikle firmanın, network marketing sektörünün denetleyici kuruluşları tarafından verilen lisansa sahip olup olmadığını kontrol edin. MLMİA, DSA

Planı incelerken, değerlendirirken nelere dikkat etmelisiniz. Size bu planı teklif eden, sunan kişiye planı derinlemesine açıklatacak sorular sorun ve tüm cevapları irdeleyin. Ne gerek var diye düşünmeyin, paranızı ve daha önemlisi zamanınızı alacak olan bir iş fırsatını araştırıyorsunuz.

  • Şirketin deneyimini sorgulayın. Bulunduğu sektörde kaç yıllık bir deneyime sahip. Bazı firmalar yeni olabilir bu onların güvenilir olmadığının ispatı değildir. Firmaların müşteri memnuniyetlerini araştırın.
  • Sunulan servis veya ürün hakkında bilgi alın ve bunu piyasada ki benzer ürünler ile karşılaştırın. Hizmetlerin fiyat karşılaştırmasını yaparken sunulan imkanların aynı olmasına dikkat edin.
  • İş planını sorgulayın. Ne kadar para kazanabileceğinizi ve bunun için ne kadar zaman ayırmanız gerektiğini sorun. İş planını uygularken ürün ve hizmetin haricinde potansiyel olarak ne kadar harcama yapacağınız hakkında sorular sorun.
  • İş planını ve kazanç sistemini öğrendikten sonra tüm şartları anlayın. Şirketin ödeme politikasını kesinlikle öğrenin. İş planından ayrılma şartlarına bakmayı unutmayın, bunun için ek ücret ödemeniz isteniyor mu kontrol edin.
  • Bu işi yapan diğer distribütörlerle konuşun mümkünse sizin bu iş planına dahil olmanızdan hiçbir kar elde etmeyecek tarafsız biri olsun.


1 Mart 2013 Cuma

Bloglamaya Başlarken

Merhaba, bu blog online dünyada ki bilgi karmaşasında, Mega Holdings hakkında ki doğru bilgileri paylaşmak için oluşturulmuştur. Paylaşılan bilgilerde ki tek kriter doğruluktur. Bu bilginin Mega Holdings'in aleyhine veya lehine olmasının hiçbir önemi yoktur.

İçerikler kulaktan kulağa yayılmış dedikolardan kesinlikle uzak tutulacaktır ve anlatılanlar ya benim kendi yaşadığım anılarım ya da anlatılan olayı tecrübe kişinin anıları olacaktır. 

Bu blogda paylaşılanlar birinci elden kaleme alınmış içerik olmak zorunda. Mega Holdings hakkında doğru bilgiye sahipseniz, başta da dediğim gibi lehinde ve aleyhinde olmasının bir önemi yok, bildiklerinizi insanlarla paylaşın ve isminizi altına yazın benim de burada yapacağım tam olarak bu :)